ПОДКРЕПА ЗА БЛОГА

ПРЕГЛЕД на рекламите

РЕКЛАМИ от Google

ТЪРСАЧКА за Всеки

Custom Search

събота, 23 август 2014 г.

01КАК РЕАГИРА МЕСТНАТА ВЛАСТ НА ПРОБЛЕМИТЕ В СЕЛО СМОЛСКО- ЧАСТ1

(Коментари по отговорите на въпроси от кмета на община Мирково г-жа Цв.Йотина
пред общоселско събрание от 19.08.2014 год.)


  1. Първи Проблемосновен ремонт на отсечката от третокласния път от националната пътна мрежа „Горна Малина-Белопопци-Байлово-Смолско”.
На зададен въпрос, кметът на община Мирково отговори, че в общината и в кметството на Смолско към 19.08.2014 год. не знаят нищо за прекратяването на откритата обществена поръчка за основния ремонт на пътя. Не били запознати с решенията за прекратяването й взети от председателя на УС на АПИ на 13.08.2014 год., които са публикувани в официалния сайт на АПИ.
Питаме се, ако кметът не е в състояние да следи развитието по решаването на всички проблеми в общината, то защо плащаме заплати на съответните отговорни служители от администрацията, след като за такъв жизнено важен проблем за Смолско и не само за жителите му, тези чиновници 7(седем)  дни след публикуването  на решенията за прекратяване на поръчката не са разбрали нищо?!!!.

Не можем да не одобрим заявлението на кметицата г-жа Йотина пред събранието, че тя ще оглави протестите на населението за отмяна на тези несправедливи решения и че ще създадат организация за законно провеждане на мирни протести и гражданско неподчинение, в т.ч. и блокиране на пътя през Гълъбец”.

С ръкоплясканията на присъстващите беше изразено общественото одобрение на емоциално обявената от Григор Митовски готовност на младежите от селото да тръгнат първи в тези протести. Ние, по възрастните изпитахме удовлетворение и от това, че в Смолско има млади хора, които не се интересуват само от забавленията, удоволствията и „купоните”, а някои от тях, макар и все още малко на брой, участват в общоселските събрания и са съпричастни към решаването на проблемите на селото.

Добре  разбираме, че разрешаването на проблема с пътя е от компетенциите на държавните органи, но не можем да приемем тяхното формално, бюрократично и бездушно отношение, съпроводено с лъжи и обещания относно многогодишните нерешени проблеми на село Смолско, водещи към неговото унищожаване.

Затова призовавам всички, на които не им е безразлична съдбата на село Смолско, към готовност за масови протестни действия

следва Част2....
                                                            автор: Димитър Ганчовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.