ПОДКРЕПА ЗА БЛОГА

ПРЕГЛЕД на рекламите

РЕКЛАМИ от Google

ТЪРСАЧКА за Всеки

Custom Search

четвъртък, 19 юни 2014 г.

ЗАЩИТЕНО ЛИ Е ИМУЩЕСТВОТО НА НАСЕЛЕНИЕТО В СЕЛО СМОЛСКО


Живущите в селото знаят, че държавните институции в град Пирдоп(Районен съд, Районна прокуратура, Районно полицейско управление) и местната власт в община Мирково(Кмет на общината, Кметски наместник в село Смолско и  Общински съвет) са отговорни по закон за сигурността на населението в с.Смолско към община Мирково.
През последните 2 години в селото бяха извършени десетки престъпления(множество кражби от домове, разрушаване и разграбване на Мемориалния комплекс над селото, няколко палежи в земеделски земи, горски насаждения и на движимо имущество). Крайно време е пострадалите да започнат да търсят правата си от държавата за неизпълнените задължения, а именно:
-        Защо болшинството от извършените престъпления са укрити(не са регистрирани) от РПУ Пирдоп в официалната полицейска статистика за престъпността?;
-        Защо Районна прокуратура Пирдоп не е повдигнала нито едно обвинение, с изключение на един известен убиец?;
-        Защо няма осъдени извършители на кражбите и палежите.

Извършителите на повече от престъпленията са известни на населението, данните и фактите за което са предадени в районното управление на полицията в Пирдоп и е информирана районната прокуратура. Хората си задават естествения въпрос - след като очевидец на конкретно престъпление го описва и дава показания за извършителя му и неговите действия, какви още данни разследващите искат от пострадалите и свидетелите, за да повдигнат съответно обвинение. Не трябва ли някой да накара „заспалите” чиновници да се  „размърдат”, за  да потърсят изискуемите допълнителни доказателства, да оформят материалите и да ги представят в съда!!? Оказва се, че на органите на правосъдието им е най лесно да прилагат „измамната хватка” за пострадалите, като образуват делата срещу  неизвестен извършител, след което да ги прекратяват. А за защитата на свидетелите и дума да не става, независимо от отправяни явни нагли заплахи от ненаказуемите извършители. Естествено е хората да се питат - дали пък някои от извършителите не се „покровителстват” от някои от тези органи, а за ненаказуемостта с това се „хвалят” и някои от заподозряните.
Кой да е този, който ще защити пострадалите от престъпниците в тази държава, освен да им се препоръча да се оплачат на „арменския поп”?... Обществен контрол в Средногорието все още няма....Общинските управници НИ отговарят, че това не било тяхно задължение, а НИЕ данъкоплатците, от които някои самозабравили се управници искат да гласуваме задължително, така и не разбрахме общинската власт в Мирково има ли някакви задължения към живущите в село Смолско, в т.ч. и по тяхната сигурност!
За сега временно ще оставя настрани гласността относно „обществените тайни” за извършваните далавери и необяснимото забогатяване на някои лица със скромно образование и  „ограничени” умствени възможности.
Маркираният в настоящата публикация проблем за сигурността на населението в малкото населено място село Смолско  е общовалиден за страната.

С примерите от село Смолско се потвърждава извода, че данъкоплатците загубиха доверието си във възможността на държавата да защитава тяхното имущество и законни интереси и престанаха да сигнализират полицията и прокуратурата, както и да търсят съответно съдействие от представителите на местната и централна власт.

В такава обстановка естествено се налага заключителния риторичен въпрос – нужна ли НИ е такава държава и трябва ли да избираме, за да „назначаваме такива чиновници” в такива ненужни институции!!? Възможното решение на този проблем е само един – смяна на системата за управление на държавата! (за подробности виж.. http://ganchovski.blogspot.com/2014/03/blog-post_10.html).

1 коментар:

  1. Ради Цветанова коментира на 28 юни г. 17:11
    За съжаление държавата е мафия и човек се принуждава сам да се пази. Слагайте си сензорни камери в имота , които регистрират всяко движение в него, при което пристига смс на телефона ви, след това палите бързо компютъра и гледате дали камерата е регистрирала движение на котка, птица или има крадец, Ако е крадец - звъните в полицията и на най-близкия ви приятел, които хващат престъпника на място...

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.