ПОДКРЕПА ЗА БЛОГА

ПРЕГЛЕД на рекламите

РЕКЛАМИ от Google

ТЪРСАЧКА за Всеки

Custom Search

понеделник, 24 февруари 2014 г.

СМЪРТНИЯТ ГРЯХ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАРТИИ


ДА СПРЕМ ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИТЕ!

Ужасяващият резултат от т.н преход в България е унищожаването на националния човешки ресурс.

През 1989 год. започна ликвидацията на българската държава, която беше в класациите на 35-те най развити страни в света. Към този исторически момент най голямото богатство, което новите управляващи наследиха от комунизма беше всепризнатия национален човешки ресурс.  Страната ни разполагаше с високообразована интелигенция, научни кадри, професионално подготвени и опитни специалисти и работници във всички основни отрасли на  индустрията, земеделието, културата и изкуствата, както и  образовани управленски  кадри и добре подготвени служители в държавната и общинска администрация .

Ликвидацията на България се извърши от т.н. политически партии, чийто престъпни лидери, деятели и помагачи чрез заблуди и измами  разграбиха всичко, което можеше да се открадне от държавата. Но за да стане това безпроблемно, ТЕ най напред "безкръвно" унищожиха кадровия ресурс след като неутрализираха и се "разправиха" със съпротивителните сили на обществото - системите на правосъдието. Това стана възможно след принудителната замяна на основния работодател в лицето на държавата с престъпно забогателите агресивни, лишени от човешки добродетели лица и корпорации, покровителствани от мафиотски срасналите се с тях управляващи и опозиционни партии,  държавни институции и т.н. неправителствени организации - "защитници на правата на човека" и агентура на чужди интереси.

Формите за унищожаване на националния човешки ресурс бяха изключително уродливи, чрез налагане на  повсеместен страх, използвайки  психологически и финансов натиск над "набелязаните", достигайки до мъчително физическо унищожаване на "непослушните" чрез стресови заболявания или чрез ограбване и обричане на гладна смърт .
Срамно беше да се разпознават сред клошарите до кофите за боклук довчерашни инженери, учители, икономисти, научни работници, "заслужили герои на труда" и други граждани на Република България от цвета на нацията. За да бъде сигурно унищожаването на националния човешки ресурс, онези които всеки може да ги посочи, ако не го е страх ликвидираха системите на здравеопазването; обезсилиха системата за пенсионното осигуряване и другите системи за социалното подпомагане; разстроиха системата на образованието; "изгониха доброволно" от страната образованите млади и опитните специалисти;  оставиха населението в малките населени места без защита на живота, имота и честта им от развихрилите се разбойнически банди.

И всичко това ставаше под "бдителния поглед- "мониторинга" на новите ни побратими" от Европейския съюз и другите "демократични и правови" държави.

Общоизвестни са виновниците за унищожаването и разграбването на държавата, нейната  развита икономика, природните и другите национални ресурси.
За виновниците, освен очакваното от пострадалите божие наказание до девето коляно, следва да има и категорично обществено наказание, което да доведе до унищожаването на унищожителите. Не трябва да се прощава за извършената ликвидация на човешкия ресурс. Този  е смъртния грях на всичките политически партии(управляващи и опозиционни), за следните конкретни прегрешения:
Смъртен грях №1. Ликвидиране на професионализма на наличния кадрови ресурс. Отстранени бяха професионалистите в конкретните области, които не се включиха активно или не споделяха провежданите  от съответните партии т.н. реформи, водещи до ликвидирането, а не до модернизацията на икономическите структури. Определена част от по младите изоставиха своите квалификационни познания, умения и опит и за да оцелеят физически "започнаха отначало" като се заеха с търговски, обслужващи и елементарни производствени и др. дейности, не изискващи специални познания,  квалификация и опит. 

Смъртен грях №2.  Физическо унищожаване(геноцид). Голяма част от интелигенцията, в т.ч. и техническата интелигенция, научни работници, учители, управленски кадри, пенсионери в работоспособна възраст и др.  не успяха да се пренастроят към неквалифицирана трудова дейност и бяха подложени на мъчително изживяване.

Смъртен грях №3. Изтичане на мозъци от България към развитите капиталистически страни. Емигрираха милиони млади хора, образовани от българската държава. 

Смъртен грях №4. Политически чистки, реваншизъм и назначения на посредствени неквалифицирани случайни лица за конкретните позиции в държавната и общинска администрация, съпроводени със страх и стресови ситуации за експертния състав.

Смъртен грях №5. Разрастване на икономическата престъпност. Успяха да забогатеят онези от грамотните агресивни и предприемчиви лица, които се насочиха към незаконна(полузаконна) дейност, свързана с измами, подкупи, кражби/ присвояване(изкупуване на безценица) на държавна собственост и жестока експлоатация на чужд труд. Тази обществена прослойка разшири чувствително съществуващата престъпна част от българското общество.  

Смъртен грях №6.Ликвидиране на професионалното образование; Ликвидиране подготовката на управленски кадри; Ликвидиране на безплатното висше образование; Ликвидиране на връзката между образованието и бизнеса.

Смъртен грях №7. Нов кадрови национален ресурс. Управляващите партии с мълчаливото съгласие и подкрепа на множеството опозиционни партии, не направиха необходимото, за да се създаде нов качествен кадрови национален потенциал.

 Благодарение на егоизма, алчността, управленската неграмотност и глупостта сред партийните лидери и тяхното задкулисие се допусна демографски срив, който заедно с българската нация заслужено и тях ще ги "помете".

Какво да се прави?

Отговорът е само един - Политическите партии трябва да се отстранят от управлението на държавата България.

За нас, българите на този стадий на обществено развитие, по лоша форма за управление на държавата от политически партии няма. През изминалото столетие се убедихме, че т.н. парламентарна форма на управление, не само, че не работи но е изключително вредна за държавата България и за нейното население.


4 коментара:

  1. Ако креативните сили на обществото решат да отстранят политическите партии от управлението на държавата, то първите два дискусионни въпроси, на които предстои да се отговори са: - как? и - с какво да бъдат заменени?
    Но нека започнем още от сега проучването и анализа на теоретичните разработки и на съществуващите подходи и световни практики.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво толкова ще проучваме и анализираме - Ето Ни опита на Украйна за отстраняване на управляващите с революция.

      Изтриване
    2. В настоящата статия споделям виждането си, че българските партии е наложително да бъдат отстранени от от управлението на държавата, което съответно означава, че установената парламентарна форма на управление трябва да бъде заменена с по добра за нашите условия. Но тази промяна е най добре да стане цивилизовано, добре обмислено и да се проведе от Нас самите, а не чрез метежи и държавни преврати, подстрекавани, подпомагани и финансирани от външни сили и техни местни помагачи, както напоследък стана в Украйна и в други страни, като Египет.
      Отричам революционния подход, като разрушителен.
      Привърженик съм на еволюционните научни методи в управлението и развитието на социалните системи, което ще обоснова в други статии.

      Изтриване
  2. За да преценим как да отстраним политическите партии от управлението на държавата България, нека си припомним как те обсебиха властта. След безкръвен държавен преврат през 1989 год., извършен от шепа некадърни и недоказали се комунистически функционери, беше "доброволно насилствено" ликвидиран тоталитарния еднопартиен режим. С нова Конституция беше въведена многопартийна парламентарна форма на управление. Възникнаха няколко стотин политически партии, чиито интелектуално посредствени и управленски неграмотни, но алчни и агресивни лидери, обявиха намеренията си да управляват България с прикрити намерения чрез разграбване на държавната собственост да станат богати капиталисти. И така за 25 години тези политически партии правиха "преход" към престъпното забогатяване на своите лидери и техните съратници, узаконявайки, раграбването и ликвидирането на българската икономика и националните ресурси.
    И така, както тези политически партии започнаха обсебването на властта чрез Конституцията и законите, чрез тяхното изменение може и трябва да започне отстраняването им от управлението на България.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.