ПОДКРЕПА ЗА БЛОГА

ПРЕГЛЕД на рекламите

РЕКЛАМИ от Google

ТЪРСАЧКА за Всеки

Custom Search

понеделник, 30 декември 2013 г.

СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА

Последиците от участието на България 
в световната икономическа война

Всеизвестно е, че движещата сила в съвременния капиталистически свят е тоталната перманентна икономическа война, започнала от възникването на капитализма, в която продължава да се води все по ожесточена ежедневна битка за пари и ресурси. Победените(жертвите) в тази битка са ограбените от победителите, а основния принцип, който се съблюдава се съдържа в смисъла на българската поговорка -"кьорав карти не играе". Последствията при воденето на световната икономическа война са: на жертвите да се налага икономическо робство чрез подчинена "зависимост", а съпротивляващите се да бъдат унищожавани икономически и физически в зависимост от целите на победителите. Въвличането на отделните страни в икономическата  война става по схемата "доброволно - задължително, принудително".

Интересуващите ни въпроси по тази тема са относно мястото на България в световната икономическа война. И тъй като "отговорните" лица и институции по тези въпроси не дават адекватни обяснения на населението, вероятно поради тяхната "подчинена зависимост", налага се НИЕ пострадалите от войната да потърсим сами съответните отговори и решения.

Така и не разбрахме кога и как България беше въвлечена в унищожителната за човечеството тотална световна  икономическа война. А как иначе, след като тя се води невидимо подкрепяна с тотална обществена манипулация, не срещана досега в историята.
Нито чухме, нито видяхме правдиви анализи и реални обяснения за това какво представлява "паричната" система, която движи съвременния капитализъм, обясняван с лъжливи наименования, завоалирани и размити понятия, като "демокрация", "пазарна икономика", "глобализация", "монополи", "картели""бизнес" , "печалба", "свободен пазар", "конкуренция", и т.н. .
Безпрепятствено България беше "поднесена на тепсия" на международните корпорации  от умело внедрени под различни форми техни агенти - "икономически унищожители".

Населението наивно се чудеше как така неусетно го лишиха от природните му дадености и създадените от него и предшествениците му материални и финансови ресурси. Изведнъж се разбра, че на разграбване и физическо унищожение са подложени и човешките ресурси на България и поддържащите ги социални практики, институции и системи(здравеопазване, образование, култура, възпитание).
"Публиката" съзерцаваше и не искаше да повярва, че агента на Световната банка - финансов министър Симеон Дянков, подкрепян от прикриващия го резервен агент на същата банка - европейски комисар Кристалина Георгиева, продължавайки действията на плеяда други агенти на глобалистите, сред които се откроява европейския комисар Меглена Кунева(Пръмова) - агент на друга банка , както и неумело прикритите такива в т.н. неправителствени организации са едни от основните "икономически унищожители" на България през последните години.

Марионетните български правителства(на Филип Димитров, Любен Беров, Иван Костов, Симеон Сакскобурготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов ) и подставените президенти(Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев) , подкрепяни от политически партии, безропотно и ентусиазирано изпълняваха повелите на новите си господари във всички икономически и социални области и само за 24 години доведоха страната до пълна разруха, подготвяйки я за тотално разграбване. Управляващите нагло и безпардонно,  с фалшиви фрази като "цивилизационен избор" и други подобни, лъжеха и заблуждаваха населението, обещавайки му розово бъдеще в пределите на световната "демократична" и в частност европейска общност, подпомагани масирано от  продажната и корумпирана журналистика, наричаща се четвърта власт- "свободните" медии.

В България се разви силна организирана престъпност с международно участие, която проникна в държавните структури, прерасна в мафия и се включи активно в разграбването на ресурсите и ограбването на населението.

Та нима нямаше кой сред  "стратезите на прехода на България към т.н. "демократичен капитализъм" и сред самозваните експерти - икономисти и политици да вникне и разкаже на населението за технологията на масовата заблуда и обществена манипулация, създавана от институциите на "паричната" система и особената роля на банките, монополите, корпорациите, олигарсите и мафията в разграбването на националните ни ресурси чрез "подчинена зависимост", "вечен дълг и инфлация", неизбежни банкрути, измами, корупция, национални предателства и в крайна сметка постигане на модерно икономическо робство за обществото?

Защо не се замислихме как се създават от нищото "кухите пари" и защо на никого не направи впечатление, че само 3% от парите на САЩ са реални пари и какво се прави с останалите 97% виртуални пари в "приказния свят на свободния пазар в системата на т.н. пазарна икономика"?

Та нима нямахме нагледна информация  за жертвите на световната икономическа война - как бяха заробени с унищожителни дългове с "кухи пари" страните с марионетни правителства докато глобалистите разграбиха техните ресурси или за това как се постъпваше с непослушните правителства и как се създаваха марионетки ?

Сега със съжаление можем да констатираме, че  вече са налице резултатите от уродливата практика на плавното унищожаване  на икономическата система на България, както и плачевните резултати от целенасочените действия от разграбване на природните ресурси, на интелектуалния потенциал на нацията и физическо унищожаване на човешки ресурси. Обявени са териториални претенции към България и интереси към обработваемата земя и инфраструктурата й.

Заливат ни с "научни" демографски прогнози за  близкия край на държавата България. За това съдейства и целенасочената политика на разделение сред населението, неграмотността и опростачване на голяма част от него.

Системите за сигурност, правосъдие и обществен ред са блокирани(за повече подробности по тази тема вижте..... 
Законодателството способства за извършването на икономически дейности във вреда на обществото и защитава интересите на лицата и организациите, които разграбваха и унищожават българската икономика.Услужливите висши чиновници стигнаха до там, че в стремежа си да "угодят" на "икономическите унищожители" премахнаха от проекта на нов Наказателен кодекс дори класическия текст за защита срещу шпионажа, провеждан от лица и организации във вреда на държавата България. Така и икономическия шпионаж в интерес на чужди държави и корпорации във вреда на България стана законна дейност.

Оказва се че, за да се разбере същността на световната невидима икономическа война, сред чиито жертви се оказа България не  е било толкова сложно и тайно - има достатъчно литература по тези въпроси, дори и такива филми, разбираеми и от широката публика, като този, наречен
"Духът на времето", който споделям тук:

Патриотично настроени и безкористно загрижени за българската икономика български специалисти и учени се заеха в рамките на европейското движение за безусловен базов доход с разработка на радикални предложения за мирно противодействие на агресивните икономически унищожители и за стартиране спасяването на България от очерталото се колониално икономическо робство .
Препоръчвам да подкрепим техния проект и да съдействаме за прерастването  му в национална кауза.
Виж: http://bbd.bg/?p=410
         http://www.peticiq.com/bbd

https://www.facebook.com/groups/bbd.bg/Допълнение: По темата за световната икономическа война и някои макар и технологично незавършени, по мое мнение, предложения за решения какво да се прави, препоръчвам анализите на големия учен Жак Фреско, неговите и на други автори публикации по проекта "Венера", както и за ролята на технологиите за социалния прогрес. 
Препоръчвам и лекциите на Питър Джоузеф от движението "Цайтгейст". 
Виж http://www.youtube.com/watch?v=TlCJWbhvJBs
        http://www.youtube.com/watch?v=SVp6iSB5Uek
2 коментара:

  1. Сред често коментираните въпроси се откроява въпроса: Защо няма наказани виновници за разграбването, разрухата и унищожаването на българската икономика?!!!
    Отговорът е пределно ясен, но не ни се ще да си признаем, че обществото ни беше умело "приспано" и "опростачено", съпротивителните му сили бяха ликвидирани, чрез общоизвестната практика "разделяй и владей", а системите за сигурност и правосъдие бяха неутрализирани. Законодателството беше овладяно и подчинено на интересите на грабителите. Фрапиращ нов пример за унизителен слугинаж от правосъдния министър Зинаида Златанова е заличаването от проекта за нов Наказателен кодекс на класическия текст за шпионажа, в т.ч. и икономическия шпионаж, провеждан от лица и организации във вреда на държавата България. Оказа се, че икономическите унищожители, техните чуждестранни кукловоди и агентура, както и националните предатели са извършвали и продължават да извършват "законно" разграбването и унищожаването на икономиката.

    ОтговорИзтриване
  2. Можем ли да се съмняваме, че някои неправителствени организации се използват за налагане на чужди интереси в България?!. Питам се за какви интереси се заплаща с милиони долари, ако не за икономически?

    Вижте скандалните данни за някои НПО: http://afera.bg/skandalno/55962.html

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.